Before we continue...
Would you like to switch to the international version?
Before we continue...
Would you like to switch to the international version?
Voor veel professionals is het een dagelijks ritueel op weg naar het werk: drukke straten, files, overvolle treinen en bussen. De meerderheid van de forensen ervaart stress in het woon-werkverkeer, alhoewel ze niet eens 10 kilometer naar hun werkplek hoeven af te leggen. Maar het dagelijkse verkeer is niet alleen vervelend, het kan op de lange termijn zelfs ziekte veroorzaken.
Steeds meer mensen forensen naar hun werk. Daarnaast is er binnenstedelijk woon-werkverkeer in de grotere steden. De meerderheid van de forensen reist echter met de auto. Slechts een klein deel gebruikt het openbaar vervoer en een nog kleiner deel de fiets. Wat deze drukte betekent in de straten, ervaren forensen elke dag: files en vertragingen.
Vroeg opstaan, met de auto of de trein naar het werk en 's avonds weer terug - dat is voor veel forensen dagelijkse kost. Dit kan voor heel wat spanning zorgen. De levenskwaliteit en zelfs de gezondheid kunnen eronder lijden, vooral over langere afstanden. Uit onderzoek is gebleken dat veel pendelaars zich gestresst voelen bij een dagelijkse rijtijd van 20 minuten per rit. De belasting neemt toe met de lengte en duur van de rit.
Stress wordt veroorzaakt door een gevoel van passiviteit en machteloosheid ten opzichte van externe omstandigheden die niet beïnvloedbaar zijn, zoals files of vertraagde treinen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen directe en indirecte stress in de stressfactoren van forensen.
Verschillende studies over de mentale en fysieke gezondheid van forensen hebben ook aangetoond dat de algemene arbeidstevredenheid afneemt en het ziekteverzuim toeneemt.
Uit onderzoek blijkt dat fietsers de meest tevreden forensen zijn. Daar zijn een aantal redenen voor:
In Nederland reist ongeveer 25% van de werknemers dagelijks naar het werk. Het overstappen op de fiets is bijzonder geschikt voor kortere afstanden. Veel 'overstappers' melden dat het hen in het begin veel moeite heeft gekost om de auto te laten staan en de fiets te pakken - vooral bij slecht weer. Maar na een korte periode konden ze zich niet langer voorstellen dat ze op een andere manier naar hun werk konden forensen.
Nog gemakkelijker is het dagelijks fietsen met trapondersteuning. Hier zijn slechts een paar redenen om op een e-bike te fietsen:
Snellere en langere afstanden: Met de e-drive kun je zonder problemen en met weinig moeite 25 km/u bereiken - dus ook langere afstanden kun je met de fiets elke dag gemakkelijk afleggen.
Rugwindje op hellingen: Als de dagelijkse route ook heuvels kent, worden deze dankzij de trapondersteuning geen grote uitdaging. Met de e-drive kun je zelfstandig rijden en dus zonder moeite elke heuvel nemen.
Fris aankomen op je bestemming: Waar velen voor vrezen, onderweg naar het werk, hoeft juist niet op een e-bike: bezweet aankomen. Het gemak waarmee je op de fiets kunt stappen, vermindert de noodzaak voor je lichaam om af te koelen na het zweten - dit maakt het fietsen zowel in de zomer als in de winter een stuk aangenamer. Toch blijft rijden met elektrische aandrijving een perfecte cardiovasculaire training!
Je hoeft niet eens een nieuwe fiets te kopen om met elektrische aandrijving te kunnen fietsen, want met de Pendix eDrive kan bijna elke fiets eenvoudig worden aangepast. Zo kun je je bestaande fiets gebruiken en er een eBike van maken. Er zijn maar weinig installatievereisten voor onze aandrijving. Afhankelijk van de afstand die je aflegt, kunt je kiezen tussen een kleine accu (300Wh) of een grote accu (500Wh). Onze configurator zal je vertellen welke Pendix producten het beste bij je passen, want ook andere factoren spelen een rol in het assortiment van de Pendix eDrive.