Pendix eDrive300 bestehend aus getriebelosem Mittelmotor und 300 Wh Akku

Algemene vragen

Waarom ondersteunt de Pendix mij slechts tot 25 km/u?

Voor elektrische fietsen is de maximumsnelheid van 25 km/u wettelijk voorgeschreven. Daarom heeft u geen rijbewijs of aanvullende verzekering nodig.

Moet ik op iets letten in het verkeer met de elektrische fiets?

Volgens § 1 lid 3 van de Duitse wegenverkeerswet (StVG) worden elektrische fietsen beschouwd als fietsen en hebt u geen minimumleeftijd of rijbewijs nodig om ze te gebruiken. U hoeft geen aanvullende verzekeringen af te sluiten, zoals aansprakelijkheid van derden en het gebruik van fietspaden is toegestaan. Het aanhangsel vereist een minimumleeftijd van 14 jaar om veiligheidsredenen. Er is geen verplichting om een helm te dragen, maar we raden u wel aan om een fietshelm te dragen.

Past de Pendix eDrive op mijn fiets?

De Pendix eDrive past op bijna elke standaard fiets. Er zijn maar een paar eisen waaraan uw fiets moet voldoen voor de bevestiging. Hier vindt u de installatievereisten. Alle Pendix dealers kunnen u ook heel snel vertellen of de Pendix eDrive compatibel is met uw fiets. Hier vindt u het dealeronderzoek.

Hoe lang is de garantie op mijn Pendix eDrive?

De garantieperiode voor de Pendix eDrive is 2 jaar vanaf de datum van installatie. De exacte garantievoorwaarden vindt u in onze AGB's.

Waar kan ik de Pendix eDrive testen?

Gebruik de Pendix Dealer Locator om een dealer in uw buurt te selecteren en een testrit aan te vragen. Let bij het zoeken naar dealers op de opmerking "Testfiets beschikbaar".

Wat betekent "nauwelijks merkbare trapweerstand" bij uitschakeling?

U kunt uw fiets als fiets blijven gebruiken en de Pendix alleen inschakelen als u hulp nodig heeft, bijvoorbeeld op de berg. Aangezien de Pendix emachine zonder versnellingsbak werkt, is er geen mechanische wrijving die zou leiden tot een hoge trapweerstand. De weerstand is slechts ongeveer 6 watt, vergelijkbaar met een naafdynamo.

Hoeveel weegt de Pendix eDrive?

De gewichtsspecificaties hebben betrekking op het gehele pakket:
Pendix eDrive300 | 6.9kg
Pendix eDrive500 | 7.3kg
Pendix eDrive1000 | 7.3 kg

Heeft u nog meer vragen?

Dan kan u met onze dealer locator een Pendix dealer bij u in de buurt vinden. Neem gewoon contact met hem op en stel hem uw vragen.

Ga naar onze dealer locator