Montage Pendix eDrive

Wilt u een proefrit of een specialist bij u in de buurt? Dan vindt u hier een Pendix dealer:

Naar de dealer zoeken

Pendix eDrive - Het flexibele systeem

Voor de installatie van de Pendix eDrive zijn er maar een paar eisen waaraan jouw fiets moet voldoen.

Veiligheidseisen voor de fiets

Jouw fiets moet in een technisch goede staat verkeren en mag geen defecten vertonen die niet kunnen worden gerepareerd. Bovendien moeten alle onderdelen die met de veiligheid te maken hebben intact zijn. Dit omvat banden, velgen, remmen, lagers, versnelling en aandrijflijn. Als je vragen hebt of twijfelt, raden wij je aan contact op te nemen met een Pendix dealer.

Technische installatievereisten voor de fiets

"Absoluut noodzakelijk"

Tijdens de montage van de Pendix wordt de trapas van de fiets vervangen door de elektromechanische Pendix trapas. Voorwaarde hiervoor is dat de fiets is voorzien van een zogenaamde BSA trapaslager. De term "BSA" staat voor een type schroefdraad dat gebruikt wordt om de trapas in het frame te bevestigen. Het linker deel van de trapas is uitgevoerd met een conventionele rechtse draad en het rechter deel met linkse draad. Er zijn twee varianten van het BSA trapas-type, een 68mm en een 73mm trapashuisbreedte. Dit is belangrijk om te weten, omdat de Pendix trapas, afhankelijk van de breedte, met of zonder afstandhouder wordt geïnstalleerd. De breedte kan ook gemeten worden met het oude trapaslager nog gemonteerd.

Er moet voldoende ruimte zijn voor de montage van de Pendix accu en de motor. De motor wordt altijd aan de linkerkant van de fiets gemonteerd, tegenover de kettingbladen. De accu kan op verschillende posities worden gemonteerd. De schroefdraad van de bidonhouder kan hiervoor worden gebruikt. Als de accu niet op die positie past, kan de accu ook op de bovenbuis of aan de zadelbuis worden gemonteerd met behulp van een Pendix klemhouder. Om zelf te bepalen of jouw fiets voldoende ruimte heeft voor de Pendix onderdelen, kun je hier een sjabloon downloaden om te printen.

Download montage sjabloon

"Ideaal maar niet noodzakelijk"

Aan de rechterkant van de motor wordt de traparm vervangen door een Pendix traparm. Voor deze traparm zijn 4-gaats kettingbladen met de aansluitafmetingen 4 x 104 mm of 4 x 64 mm nodig (BCD104/68). Zelfs als jouw fiets niet over de juiste tandwielen beschikt, is het altijd mogelijk deze te vervangen en op de Pendix traparm te monteren. Als je niet zeker weet of de tandwielen op de Pendix traparm passen, vraag dan advies aan een Pendix dealer.

Voor de montage van de Pendix accu wordt standaard een accu-houder meegeleverd. Deze wordt op de bevestigingspunten van de bidonhouder geplaatst. Als de accu elders op de fiets gemonteerd moet worden, zijn hier Pendix klemhouders voor beschikbaar.


Je eigen fiets ombouwen met de Pendix eDrive

Grote accu, kleine accu of liever een Pendix eDrive voordeelpakket? Vind de juiste Pendix eDrive met onze keuzehelp.

Naar de keuzehelp


Voor jou. Bij jouw Pendix dealer.

Je kunt de Pendix eDrive bij een van de vele Pendix dealers laten monteren en zo jouw favoriete fiets in een mum van tijd upgraden tot e-bike.

Händler-Grafik