Krijg waardevolle informatie over waarom u uw dagelijkse route als trainingstraject zou moeten gebruiken.

BETERE GEZONDHEID DOOR HET WOON-WERKVERKEER PER FIETS

übliche Arbeitstag

EEN MOTOR VOOR DE GEZONDHEID: FORENSEN MET DE E-BIKE

Meer dan de helft van alle medewerkers werkt dagelijks achter de computer. Bovendien, vooral voor forenzen, is de werkdag meestal lang en zitten ze in de auto of trein als ze naar hun werkplek reizen. Veel mensen hebben een gebrek aan tijd en energie voor een sportief evenwicht. Rugpijn en spanning zijn een wijdverbreide ziekte geworden. Dus waarom combineer je het aangename niet met het nuttige en benut je het dagelijkse woon-werkverkeer? Wie met de fiets forenst krijgt elke dag beweging - zonder extra tijd te besteden. Al 30 minuten per dag op de fiets hebben een bewezen positief effect op de gezondheid. 

EEN STERKERE RUG

Dagelijks fietsen kan ook rugpijn voorkomen, welke vaak wordt veroorzaakt door de werkplek. Al fietsend train je de grotere en kleinere spiergroepen in de rug en rond de wervelkolom. Dit versterkt de wervellichamen en ontlast de tussenwervelschijven. De beste manier om dit te doen is om advies in te winnen bij een expert over het juiste type fiets en de fiets optimaal aan te passen aan je eigen lichaamslengte. Vooral zware rugzakken moeten niet worden meegenomen op de dagelijkse weg naar het werk. Heb je  veel bagage of wil je onderweg langs de supermarkt rijden, dan kan dat het best met stevige fietstassen.

Fahrradpendler ohne Antrieb

Als je regelmatig fietst, dan is het verstandig om de keuze van de fiets niet alleen te laten afhangen van de looks van de fiets, maar dien je ook rekening te houden met de vereisten voor het gebrukt van de fiets. Daarnaast is het slim om een specialist om advies te vragen om de de ergonomie van de fiets te optimaliseren zodat pijn in de rug, knieën of op andere lichaamsdelen vermeden kan worden. Vooral bij e-bikes moet bijvoorbeeld de afstand tussen het zitbeen en het zitvlak worden bepaald, omdat gebruikers van e-bikes vaak langer op het zadel zitten en rechter op zitten, waardoor de contactpunten langer belast worden. Een geschikte zadelvorm en -breedte voorkomt onaangename pijn in dit gebied, zodat het woon-werkverkeer de volgende dag nog steeds leuk is.

Als de juiste fiets en onderdelen gevonden zijn, kan deze worden uitgerust met een Pendix eDrive om er een echte e-bike van te maken.

Pendix retrofit aandrijving - voor elke fiets

FIETSEN ZONDER TE ZWETEN

De trapondersteuning zorgt ervoor dat het je minder of zelfs helemaal niet zweet - zelfs op heuvelachtige routes. Dit is niet alleen prettig omdat er op veel werkplekken geen gelegenheid is om je op te frissen, maar het is ook goed voor je gezondheid. De koudegevoeligheid door opwarmen en afkoelen neemt af, omdat vooral in de koudere maanden, wanneer je warm op de fiets zit, de koud-warmte veranderingen groot kunnen zijn.

TRAINING VOOR HART EN BLOEDVATEN

Wie denkt dat elektrische ondersteuning het fietsen van zijn trainingseffect berooft, heeft het mis. Dit werd onder meer aangetoond door een vergelijkende studie die in 2016 werd uitgevoerd. Met e-biking blijft de hartslag ook op langere afstanden en op hellingen in het optimale bereik. Dit activeert het cardiovasculaire systeem, versterkt de hartspier en verbetert de algemene fysieke gesteldheid. De grotere prestaties door dagelijks te bewegen op de fiets hebben bewezen dat ze hart- en vaatziekten voorkomen. De kans op een hartaanval of een vasculaire aandoening is bij fietsers aanzienlijk kleiner. Fietsen wordt daarom aanbevolen door artsen als een ideale cardiovasculaire training. Op de elektrische fiets vinden ook mensen met weinig conditie of Reha-patiënten hun weg naar een continue uithoudingstraining. Dit komt omdat de trapondersteuning ervoor zorgt dat individuele belastingslimieten niet overschreden hoeven te worden, zelfs niet over langere afstanden of in heuvelachtig terrein.

Minder stress verbetert je gezondheid. Lees meer in ons artikel "Woon-werkverkeer zonder stress" hoe je met minder stress op je bestemming kunt komen.

Knieschmerz beim Fahrradfahren

GOED VOOR KNIEËN EN GEWRICHTEN

In veel sporten worden gewrichten samengeperst door te springen of door harde oppervlakken, zoals joggen op asfalt. Ook de gewrichten worden zwaar belast door snelle en extreme bewegingen, zoals bij balsporten. Hier komt zelfs een groot letselrisico van gewrichten, pezen en banden bij. Fietsen daarentegen is een bijzonder gewrichtsontzienende sport. De beweging vindt plaats in een cirkelvorm zonder dat de knieën kunnen verdraaien zonder uitputtende rebounds. Bovendien is de belasting gerelateerd aan het eigen gewicht en niet belastend voor de gewrichten tijdens de bewegingen. De ondersteunende motor bij een e-bike beschermt tegen overbelasting. De e-bike is het beste alternatief, vooral na knieblessures of chronische gewrichtsaandoeningen zoals artrose, omdat de gewrichten optimaal beschermd kunnen worden tegen overbelasting en pijn. Vooral in revalidatiefasen of bij chronische ziekten is het echter nog steeds raadzaam om altijd de behandelende arts te raadplegen!

Dank Fahrradpendeln Gewichtsabnahme

TEGEN OVERGEWICHT...

Als duursport is fietsen een perfecte training tegen vervelend overgewicht. Ook hier zijn afstanden van 30 minuten per dag voldoende om de stofwisseling op gang te brengen, de vetverbranding te stimuleren en spieren op te bouwen. Je hoeft niet eens als een malle te trappen. Rustig rijden is genoeg voor een merkbaar effect. De elektrische fiets is ook een goede manier om aan de slag te gaan voor mensen die lange tijd niet meer regelmatig hebben gesport of die zelfs aan ernstige obesitas kunnen lijden. E-biken is gemakkelijk voor de gewrichten en is eenvoudig om mee te starten. Zelfs als er nog een gebrek aan uithoudingsvermogen is, zal de ondersteuning van de motor je op jouw bestemming brengen. De elektrische ondersteuning kan dan geleidelijk worden verminderd.