Vragen over de aandrijving

Met welke trapasformaten is de Pendix eDrive compatibel?

De Pendix eDrive is compatibel met alle fietsen die een standaard BSA trapas met een breedte van 68 mm of 73 mm hebben. Ook is er compatibiliteit met alle fietsen met een excentrische trapashuls als de excentrische bevestiging in het frame is ingepast en met twee schroeven is vastgezet. Om veiligheidsredenen is de montage alleen mogelijk in excentrische trapashulzen van metaal (aluminium, staal). Kunststoffen zoals carbon zijn niet geschikt. Als u het niet zeker weet, neem dan rechtstreeks contact op met uw dealer of ons.

Hoe rijdt het systeem als de motor wordt uitgeschakeld?

De Pendix eDrive is uitgerust met een motor zonder tandwieloverbrenging, die een bijzonder lage weerstand-rijervaring biedt. De resterende trapweerstand bij uitgeschakelde motor komt overeen met die van een naafdynamo en is nauwelijks waarneembaar.

Is de Pendix eDrive voorzien van een trap- of een krachtsensor?

Bij een product van zo'n hoge kwaliteit als de Pendix eDrive is het belangrijk dat de rijeigenschappen en de rijbeleving goed zijn. Voor Pendix omvat dit een zo gevoelig mogelijke dosering van de gewenste ondersteuning en een harmonisch, natuurlijk vermogen van de motor. Daarom gebruikt Pendix een krachtsensor die precies uw trapkracht vaststelt en de motor dienovereenkomstig regelt.

Hoe werkt de snelheidslimiet?

De Pendix eDrive wordt geleverd met een snelheidssensor die aan het achterwiel is bevestigd. Samen met de door Pendix ingestelde wielmaat in de elektronica detecteert de Pendix eDrive wanneer de snelheid groter is dan 25 km/u en schakelt hij de motorsteun voorzichtig uit.

Kan ik de schakel- en remsystemen in mijn fiets houden?

De Pendix eDrive is compatibel met alle derailleur- en naafversnellingen en alle remsystemen, zelfs met terugtrapremmen.

Met welke cranklengtes kan ik de Pendix eDrive kopen?

De Pendix eDrive is verkrijgbaar met één cranklengte. Dit is 172,5mm.

Welke kettingringen zijn compatibel met de Pendix eDrive?

De Pendix eDrive kan worden gebruikt met alle enkele, dubbele en drievoudige kettingringen.

Heeft u nog meer vragen?

Dan kan u met onze dealer locator een Pendix dealer bij u in de buurt vinden. Neem gewoon contact met hem op en stel hem uw vragen.

Ga naar onze dealer locator