Update Pendix Software

Als er nieuwe software beschikbaar is voor jouw Pendix eDrive, dan verschijnt er automatisch een nieuw item "Update Pendix Software" in het "Bike" menu.

Met een klik op "Update Pendix Software" krijg je nog een paar veiligheidsvragen. Controleer de volgende punten voorddat je de update start::

  1. Heb je een actieve internet verbinding? Dit is noodzakelijk om de update te downloaden.
  2. Heeft de accu genoeg energie? De ring op de accu moet groen.
  3. Is je mobiele telefoon voldoende opgeladen? De telefoon moet minstens 50% aan energie hebben.
  4. Heb je de mobiele telefoon een poosje niet nodig?  Een update duurt een paar minuten tot een half uur. Het is aanbevolen om gedurende de software update niet met de telefoon te bellen of andere apps te gebruiken. 

Je kunt nu de software update beginnen. Let op: De software update van de motor duurt lang, tot wel 60 minuten. Na een korte tijd zal de accu groen/rood oplichten, tijdens het update proces.

Het updaten van de Pendix eDrive software gebeurt in meerdere fasen:

  1. Het Pendix eDrive systeem wordt gecontroleerd en de laatste software versie wordt gedownload van de Pendix servers.
  2. De oude software wordt verwijderd van de Pendix eDrive.
  3. De nieiuwe software wordt geinstalleerd op jouw Pendix eDrive.
  4. De Pendix eDrive wordt opnieuw opgestart en de app zal opnieuw verbinden met het Pendix systeem. Het nieuwe softwareversie nummer verschijnt in de app.

Let op: De software update moet niet worden onderbroken. Als dat wel gebeurt wordt de verbinding met de accu verbroken. In dat geval, ga naar de "Zoek Pendix accu" in het "Bike" menu. In sommige gevallen zul je het serienummer van de accu niet meer zien, maar "PENDIX BL". Selecteer dat om te verbinden met de accu. Het software update proces zal automatisch opnieuw worden opgestart. Andere informatie van de Pendix eDrive kan tijdelijk verkeerd worden weergegeven.