Profielen

Het is mogelijk om zelf de fijn-afstellingen van de Pendix motor te maken. Je kunt de trapondersteuning per ondersteuningsstand instellen op een niveau dat je zelf fijn vind. Dit wordt opgeslagen in een profiel. Er zijn 2 profielen die helemaal naar wens zijn in te stellen: "Efficiency" en "Performance". Om de instellingen aan te passen, ga naar "Bike" en dan naar "Profielen". Daar heb je de mogelijkheid om de maximum snelheid aan te passen per ondersteuningsstand, als ook het koppel per ondersteuningsstand.

Efficiency  

Door het aanpassen van de instellingen is het mogelijk om de actieradius te vergroten. Standaard zijn in het profiel 'Efficiency' het koppel van de motor verlaagd voor de standen "Eco", "Smart" and "Sport". De motor zal minder trapondersteuning geven in alle drie standen, waardoor de accu minder snel leeg raakt. De trapondersteuning zal tot 25km/u blijven werken.  Wil je een nog grotere actieradius en minder ondersteuning, verlaag dan het koppel van de motor verder.

Performance

In dit profiel is het koppel van de motor verhoogd in de standen "Eco", "Smart" and "Sport" ten opzichte van de "Efficiency" modus. De motor zal meer trapondersteuning geven in alle drie standen. De trapondersteuning zal tot 25km/u blijven werken.

In this profile, a higher torque is set in the individual stages "Eco", "Smart" and "Sport" compared to "Efficiency". This causes the engine to add more power to the input power. The support by the motor is still provided up to 25 hm/h. This mode is particularly suitable for short distances and steep climbs.

Individuele aanpassingen

Je kunt de standaard instellingen in beide modi aanpassen. Selecteer eerst het profiel dat je wilt aanpassen en klik op "Aanpassen profiel". Binnen het geselecteerd profiel kun je ook de maximum snelheid reduceren tot waar je de trapondersteuning wilt ervaren. In de andere tab kun je het koppel van de motor naar wens instellen. Door op "Bijwerken" te klikken worden de aanpassingen opgeslagen in de motor. De nieuwe instelllingen worden vanaf dat moment gebruikt.