Bergfiets met e

Wat maakt een fiets tot een bergfiets?

Mountain E Bike mit Pendix

De mountainbike is de voorbestemde sportuitrusting voor alle fietsers die uitgekeken zijn op de asfaltwegen. Een mountainbike, ongeacht of hij niet- of volledig geveerd is, is ontworpen om off-road te rijden. Daarbij horen geprofileerde en brede banden en krachtige remmen. Qua vering zijn er enkele verschillen afhankelijk van de discipline. Waar een eenvoudige verende voorvork met maximaal 100 mm veerweg voldoende is voor een normale toerrijder, heeft de downhillrijder volledige vering met ongeveer 200 mm en meer.

Je uitdaging

U rijdt graag op uw bergfiets in de natuur en ontdekt graag afgelegen gebieden. U geniet echt van bergafwaarts rijden, maar bergopwaarts gaan is te inspannend voor u en uw tochten worden steeds korter omdat u vaak buiten adem raakt? Dan is de optie om een dure e-bike te kopen en je geliefde mountainbike in de hoek te zetten. Maar dat hoeft niet zo te zijn, want met de Pendix eDrive maak je van je fiets een bergfiets met e.

Ons aanbod: Uw mountainbike met Pendix aandrijving

Mountain-E-Bike

Upgrade je bergfiets met de Pendix eDrive en je beheerst met gemak de bergen. Je behoudt de vertrouwde rijervaring en dankzij de stille motor kun je blijven genieten van de natuur om je heen. Wil je alleen een vlakke en korte tocht maken, dan kun je gewoon zonder accu rijden. Bij een langere tocht kun je zelf bepalen wanneer je met of zonder ondersteuning wilt rijden, want dankzij het ontbreken van een versnellingsbak voel je nauwelijks trapweerstand als de aandrijving is uitgeschakeld. De ondersteuning kan net zo snel weer worden ingeschakeld.

Het achteraf monteren van een hardtail bergfiets is zonder problemen mogelijk. Afhankelijk van de lengte van de tocht is de Pendix eDrive 300 of Pendix eDrive 500 geschikt. Wij adviseren een accubeugel, omdat de trillingen in rotsachtig terrein rammelende geluiden kunnen veroorzaken.

op de producten

Als u een full-suspension bergfiets heeft, dus een volledig geveerde fiets, is het essentieel om eerst te controleren of de motor en accu voldoende ruimte hebben en niet in contact komen met de swingarm van de vering. Gebruik ons sjabloon om te testen of de Pendix eDrive op uw bergfiets past.

download montage sjabloon