Bakfiets met e

Wat maakt een fiets tot een bakfiets?

Christiania Bike mit Pendix Antrieb

De bakfiets wordt steeds populairder, vooral in stedelijke gebieden, omdat het de moeite waard is om op dit type fiets over te stappen op plaatsen waar weinig parkeerplaatsen of drukke wegen zijn. Er zijn verschillende soorten bakfietsen. Grofweg kunnen deze worden onderverdeeld in bakfietsen met één spoor (op twee wielen), zoals de bakfiets van het bedrijf Muli, en bakfietsen met drie wielen, zoals die van het bedrijf Christianiabikes. Beide types hebben een laadruimte, vaak in de vorm van een open bak, waarmee goederen of kinderen kunnen worden vervoerd. De laadruimte maakt deze fietsen ook geschikt voor bedrijven, hetzij voor intern transport, hetzij voor bijvoorbeeld bezorg- of pakketdiensten.

De bakfietser

De particuliere bakfietser is meestal milieubewust en kiest liever voor de bakfiets dan voor de auto om boodschappen te doen of de kinderen naar de kleuterschool te brengen. Bakfietsen, zeker de driewielige modellen, kunnen soms erg zwaar zijn, daarom is een elektrische aandrijving, zoals de Pendix eDrive, erg handig. U heeft al een bakfiets en wilt ondersteuning voor het vervoer van de boodschappen of de heuvel op weg naar de kleuterschool?

Onze aanbeveling: Uw bakfiets met Pendix eDrive systeem.

Cargo-E-Bike

Voor de meeste bakfietsers is de Pendix eDrive500 de eerste keuze. Met de ePower500 heb je al een goede actieradius voor binnenstedelijke ritten. Voor wie zijn bakfiets echter ook voor langere tochten wil gebruiken, raden wij de Pendix eDrive1000 aan. Dankzij een tweede accu kun je de actieradius verdubbelen. Bovendien zit er een lichtgewicht tweede lader in het pakket, wat hem nog flexibeler maakt.

Op de producten