Hulp nodig of vragen over de Pendix eDrive?

Hier vindt je de belangrijkste antwoorden op je vragen.

Algemene vragen

Past de Pendix eDrive op mijn fiets?

In principe past de Pendix eDrive op elk in de handel verkrijgbaar fietstype, maar er zijn nog steeds enkele vereisten waaraan uw fiets moet voldoen om te kunnen worden gemonteerd (inbouwruimte, bevestigingspunten, compatibiliteit, enz.). Alle Pendix dealers hebben een checklist van de punten waaraan moet worden voldaan en kunnen je zeer snel vertellen of de Pendix eDrive compatibel is met uw fiets.

Hoe lang is de garantieperiode voor mijn Pendix eDrive?

De garantieperiode voor de Pendix eDrive bedraagt 2 jaar voor eindklanten.

Waar kan ik de Pendix eDrive testen?

Selecteer een dichtstbijzijnde dealer uit de dealerzoekloop van Pendix en vraag direct een testrit aan.De meeste geautoriseerde dealers stellen je graag een testfiets ter beschikking.

Vragen over bestellingen

Waar kan ik de Pendix eDrive kopen?

De Pendix eDrive is verkrijgbaar bij geselecteerde geautoriseerde dealers. Bij het zoeken naar dealers kunt u ook een dealer bij jou in de buurt vinden.

Hoe is de installatie van de Pendix eDrive georganiseerd en kan ik hem zelf installeren?

De Pendix eDrive mag alleen door een geautoriseerde dealer worden geïnstalleerd. De dealer controleert ook de staat van uw fiets en de compatibiliteit met de aandrijving. Dit garandeert je een goed advies en een veilige reis.

Hoe kan ik de Pendix eDrive kopen als er geen dealer in de buurt is?

Neem contact op met de dealer die je vertrouwt over de Pendix eDrive. Je dealer kan de Pendix eDrive ook bij Pendix bestellen en op uw fiets monteren.

Welke extra kosten kan ik verwachten na aanschaf van de Pendix eDrive?

Dankzij het lage energieverbruik en de lage slijtage zijn de bedrijfskosten zeer laag. Het is echter aan te raden om de fiets regelmatig te inspecteren, zoals dat ook bij je conventionele fiets het geval is.

Vragen over de aandrijving

Met welke trapas is de Pendix eDrive compatibel?

De Pendix eDrive is compatibel met alle fietsen met een standaard BSA 68mm of 73mm brede trapas. Hij is ook compatibel met alle fietsen met een excentrische trapasmof als het excentrische zadel in het frame is gegleden en met twee schroeven is vastgezet. Om veiligheidsredenen is de montage alleen mogelijk in excentrische trapashulzen van metaal (aluminium, staal). Kunststof mouwen zijn niet geschikt.

Hoe beweegt het systeem bij uitgeschakelde motor?

De Pendix eDrive is uitgerust met een tandwielloze motor en maakt zo een soepele rijervaring mogelijk wanneer de motor wordt uitgeschakeld.

Is het toerental of koppel van de Pendix eDrive geregeld?

Bij een hoogwaardig product als de Pendix eDrive is het belangrijk dat het rijgedrag en het rijgevoel kloppen. Voor Pendix omvat dit zowel een zo gevoelig mogelijke dosering van de gewenste ondersteuning als een harmonisch, natuurlijk vermogen van de motor. Daarom gebruikt Pendix een draaimomentmeetlager dat je pedaalkracht nauwkeurig bepaalt en de motor dienovereenkomstig regelt.

Hoe werkt de snelheidslimiet?

De Pendix eDrive wordt geleverd met een snelheidssensor op het achterwiel. Samen met de wielmaat die door Pendix in de elektronica is ingesteld, detecteert de Pendix eDrive wanneer de snelheid 25 km/u overschrijdt en stopt de motor voorzichtig.

Kan ik de schakel- en remsystemen in mijn fiets behouden?

De Pendix eDrive is compatibel met alle derailleur- en naafversnellingen en alle remsystemen, u kunt nog steeds terugtrapremmen gebruiken.

Met welke cranklengtes kan ik de Pendix eDrive aanschaffen?

De Pendix eDrive is verkrijgbaar met een cranklengte. Dit is 172,5 mm.

Hoeveel kettingbladen zijn compatibel met de Pendix eDrive?

De Pendix eDrive kan worden gebruikt met alle enkele, dubbele en driedubbele kettingringen.

Vragen over de batterij

Hoe realistisch is het gespecificeerde bereik?

De gespecificeerde bereiken zijn ideale waarden die onder optimale omstandigheden kunnen worden bereikt. Het werkelijke bereik dat je met je Pendix eDrive kunt bereiken, is van veel factoren afhankelijk. Deze omvatten bijvoorbeeld het gekozen ondersteuningsniveau, de hoeveelheid stroom die je gebruikt, je verplaatsingsgedrag, de trajectcondities, het totale gewicht en nog veel meer.

Waar kan ik de USB-poort op de batterij voor gebruiken?

De Pendix eDrive-batterijen hebben een USB-C poort die je kunt gebruiken voor het opladen en bedienen van typische USB-apparaten zoals mobiele telefoons, navigatieapparaten of lampsystemen. Indien nodig heb je mogelijk een adapterkabel nodig om het bestaande USB-apparaat op de batterij aan te sluiten. Je kunt de batterij van de Pendix eDrive niet zelf opladen via de USB-interface en het is ook niet mogelijk om gegevens uit te wisselen via de USB-interface.

Hoe kan ik de batterij van mijn Pendix eDrive beschermen tegen diefstal?

Om de accu bij korte stops te kunnen aansluiten is er een stalen sluiting aan de onderzijde met een fietsslot, die kan worden uitgetrokken en vastgezet. Je kunt de batterij ook gemakkelijk verwijderen.

Is de batterij gecontroleerd op veiligheid?

Veiligheid is de topprioriteit van Pendix, naast kwaliteit en functionele eisen. Elke batterij die door Pendix geproduceerd wordt, ondergaat strenge testen volgens Europese richtlijnen en normen. Alleen als deze allemaal met succes zijn goedgekeurd, zal het in de handel worden gebracht. Om de veiligheid op lange termijn te waarborgen, produceren Pendix en haar leveranciers volgens de strengste kwaliteitsnormen.

Is er een accu met een vermogen van meer dan 300Wh voor mijn Pendix eDrive?

Ja, u kunt kiezen tussen de volgende twee batterijcapaciteiten: 300Wh en 500Wh. Om met uw Pendix eDrive zo flexibel mogelijk te zijn, kunt u meerdere accu's combineren. De motor en de houder zijn voor beide accusystemen gelijk.

Hoe worden de accu en motorelektronica beschermd tegen water?

De Pendix eDrive is volgens IP65 beschermd tegen waterstralen uit alle richtingen en biedt zo een verhoogde bescherming tegen water. Gebruik echter geen hogedrukreiniger, omdat het systeem niet voor dit soort belasting is ontworpen.

Hoe moet ik de batterij bewaren als ik hem lange tijd niet gebruik?

Als je je fiets met de Pendix eDrive lange tijd niet kunt gebruiken, kan je deze het beste opbergen in een droge ruimte met temperaturen ruim boven het vriespunt. Pendix adviseert dat u de batterij tot 50 tot 80 percenten laadt en zijn toestand minstens om de 12 weken controleert.

Heb je nog vragen?

Dan kan je je lokale Pendix dealer hier zoeken. Neem gewoon contact met hem op en stel hem je vragen. 

Klik hier om een dealer te vinden